Thomas onderzoekt de motivatie en deelname aan het ANLb in de Achterhoek

Thomas Kaemingk voert een afstudeeropdracht uit bij VALA tot tweede helft juni. Komende weken verstuurt hij via de gebiedscoördinatoren een enquête voor zijn onderzoek. Thomas stelt zich even voor.

20 maart 2024

Mijn naam is Thomas Kaemingk, ik ben 22 jaar oud en woon in het mooie ‘Loarne’. In 2020 ben ik begonnen aan de hbo-opleiding Bos- en natuurbeheer op de Hogeschool Van Hall Larenstein te Velp. Deze keuze was een vervolg op mijn vooropleiding Bos- en natuurbeheer mbo. De interesse voor deze sector, voornamelijk het bosbeheer, is begonnen bij mijn vader. Zo ben ik na mijn mavo-opleiding begonnen met de mbo-opleiding Bos- en natuurbeheer.

Wat doet Thomas bij VALA?

Nu ben ik alweer met het laatste deel van mijn hbo-opleiding bezig, namelijk afstuderen. En dat is precies wat ik bij de VALA doe, want ik ben bezig met een opdracht voor VALA. Deze opdracht betreft een onderzoek naar de motivatie van deelname aan het ANLb in de Achterhoek. Dit onderzoek kan inzicht bieden in wat hen drijft om deel te nemen aan agrarisch natuurbeheer en hoe de betrokkenheid bij het ANLb vergroot of verbeterd kan worden. Op basis van de verzamelde gegevens doe ik aanbevelingen om de deelnemers van het ANLb beter te ondersteunen in keuzes en mogelijkheden en de (nog) niet deelnemers te motiveren en de meerwaarde van het ANLb te laten zien. De focus binnen dit onderzoek ligt bij de boeren die hun hoofdinkomen halen uit de agrarische onderneming. Ik ben bij de VALA terechtgekomen, omdat het mij erg leuk en interessant leek om mijn kennis van de afgelopen jaren samen te voegen met de affiniteit die ik heb met het boerenleven in de Achterhoek.

Nog een leuk weetje

Toen ik in 2017 begon met de mbo-opleiding Bos- en natuurbeheer heb ik mijn eerste stage gelopen bij Wilfried Berendsen van ‘t Onderholt. Nu in 2024 hoop ik mijn hbo-opleiding af te sluiten bij VALA en zit ik weer samen met Wilfried Berendsen op hetzelfde kantoor.

Neem gerust contact op bij eventuele vragen en/of opmerkingen: t.kaemingk@de-vala.nl

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten. U ontvangt van ons meerdere keren per jaar een nieuwsbrief. Laat hier uw gegevens achter.

Nieuwsbrief aanmelden