Praktische infobladen beschikbaar

Met dank aan Provincie Gelderland voor aanvullende financiering, ontwikkelde VALA een tiental infobladen voor zowel onze ANLb-deelnemers als overige geïnteresseerden uit het landelijk gebied.

23 juni 2023

Aan de hand van praktische vragen geven de infobladen een duidelijke uitleg over hoe je natuurbeheer kunt aanpakken. Hoe leg ik een goede poel aan en hoe beheer ik die? Hoe beheer ik mijn hakhout? Hoe vergroot ik de biodiversiteit in mijn boomgaard? Hoe leg ik een kruidenrijke akker aan en hoe beheer ik die? Hoe leg ik een kruidenrijke akkerrand aan? Wat is de samenstelling van akkerfaunamengsels? Hoe start je met kruidenrijkgrasland? Hoe kan ik diervriendelijk maaien? Hoe leg ik een struweelrand aan en hoe beheer ik die? Waar plaats je de nestkast van een torenvalk? De infobladen zijn prachtig vormgegeven en voorzien van prachtige foto’s en illustraties.

Digitaal zijn ze gratis te downloaden:

Poel
Hakhout
Vergroten biodiversiteit in de boomgaard
Kruidenrijke akker
Kruidenrijke akkerrand
Samenstelling akkerfaunamengsels
Ontwikkeling kruidenrijk grasland op zandgrond
Diervriendelijk maaien
Struweelrand
Nestkast voor de torenvalk

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten. U ontvangt van ons meerdere keren per jaar een nieuwsbrief. Laat hier uw gegevens achter.

Nieuwsbrief aanmelden