Jaarbericht 2022 in het teken van jubileum

Voor de Vereniging Agrarisch Landschap Achterhoek was 2022 een bijzonder jaar. Het was het jubileumjaar vanwege ons tienjarig bestaan. We hebben vele activiteiten gehad met een goede opkomst, mooie ontmoetingen en reacties. In dit jaarbericht ruim aandacht daarvoor.

13 maart 2023

In dit jaarbericht leest u een terugblik op ons jubileumjaar 2022 en ook korte terugblikjes naar de start van VALA. Met prachtige foto’s van de jubileumfotowedstrijd.

Resultaten

In dit jaarbericht zijn alle behaalde resultaten over 2022 op het gebied van agrarisch natuurbeheer en landschapsbeheer te vinden. In 2022 zetten 910 particulieren en boeren zich in voor meer biodiversiteit. Het jubileumjaar was ook het afsluitende jaar van de ANLb-periode 2016-2022. In 2023 start een nieuwe ANLb-periode voor zes jaar, samen met de introductie van de nieuwe Ecoregeling. Hierdoor komen veel uitdagingen op ons pad om met partijen goede afspraken te maken die de biodiversiteit in de Achterhoek naar een hoger niveau brengen.

Kennisontwikkeling

Naast deze resultaten was er in 2022 ook aandacht voor kennisontwikkeling, nieuwe initiatieven en projecten op het gebied van (agrarisch) natuur-, landschap- en bodembeheer. Naast de uitvoering van het ANLb richt de VALA zich ook op projecten die een bijdrage leveren als het behouden en ontwikkelen van het karakteristieke landschap in de Achterhoek. Denk bijvoorbeeld aan GLB-pilot Het Markemodel, Uitvoering natuurinclusieve regeling Waardedaling landschap en het Project Biodiversiteit met Boerenwijsheid.

Download het jaarbericht 2022

Meer weten? Download en lees hier het volledige jaarbericht 2022.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten. U ontvangt van ons meerdere keren per jaar een nieuwsbrief. Laat hier uw gegevens achter.

Nieuwsbrief aanmelden