Geslaagde algemene ledenvergadering VALA

Op 28 mei hield VALA haar voorjaarsvergadering voor alle leden. Nel Schellekens van het Keunenhuis was te gast en ontvouwde haar visie op eten uit de Achterhoek.

2 juni 2024

 

Tijdens de vergadering werd stil gestaan bij de jaarcijfers van 2023. De cijfers laten zien dat de organisatie stabiel is en een beetje winst maakt, zodat er ook een reserve is voor slechtere tijden.

Aansluitend aan de vergadering nam Nel Schellekens de VALA-leden mee in haar visie op eten uit de Achterhoek. Haar thema van Kop tot Kont wordt in haar keuken heel letterlijk toegepast. Nel streeft naar zo min mogelijk verspilling, want ieder onderdeel van dier en plant heeft waarde. Nel gebruikt in haar keuken alleen Achterhoekse producten. Alleen specerijen, koffie en chocolade komen van verder weg. Zelfs thee is er van eigen bodem.

‘Het land waarop je leeft en de manier waarop je ermee omgaat bepaalt wat je eet en hoe je leeft. Eigenlijk is het heel simpel. Het seizoen en natuurlijke ritmes bepalen. Het lijkt heel ouderwets, maar het was en is nog steeds, wat mij betreft, de manier van leven.

Het verhaal van Nel, die zichzelf omschrijft als activistisch, onderbouwde ze met heerlijke producten die ze had meegenomen om te proeven. Aan het einde van de bijeenkomst waren alle bordjes en proefplankjes helemaal leeg. Zelfs de kruimels waren verdwenen.

www.nelschellekens.nl

www.keunenhuis.nl

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten. U ontvangt van ons meerdere keren per jaar een nieuwsbrief. Laat hier uw gegevens achter.

Nieuwsbrief aanmelden