Eerste Gelderse Natuurinclusieve Landbouwdag in Aalten

Natuurinclusief boeren: Meer resultaat, minder druk!

Je werkt iedere dag buiten, in de natuur. En je werkt iedere dag steeds meer samen met die natuur. Daarbij pak je jouw kansen op goede verdienmodellen met perspectief voor de toekomst. Zodat je kan blijven boeren. Dat levert jou minder druk op: minder mineralenverliezen, meer biodiversiteit, een aantrekkelijker landschap en een betere waterkwaliteit. Ook een voordeel: zo komt er minder druk van de maatschappij, maar juist waardering. Een mooi vooruitzicht, toch? Vind je het interessant om hier meer over te horen, kom dan dinsdag 14 november naar de eerste Gelderse Natuurinclusieve Landbouwdag. Deze vindt plaats op Suzie’s Farm in Aalten.

31 oktober 2023

Inspirerend en praktisch

Laat je inspireren. Deze dag geeft je een beeld van wat er mogelijk is om meer samen te werken met de natuur op de plek waar je boert. Een bedrijfsvoering waarbij je als boer vanuit meer samenwerking met de natuur zoekt naar balans tussen economie en ecologie. Goed voor jou als boer, goed voor de planeet én goed voor de portemonnee! Hoor de ervaringen van boeren die de overstap al gemaakt hebben, luister naar de financieringsmogelijkheden en vooral: volg een tweetal workshops voor concrete en praktische tips. Deze dag kan je eerste stap zijn, of de bevestiging dat je op de goede weg bent.

Sprekers met visie

Er is een gevarieerd programma samengesteld, waarin onder andere Alex Datema, directeur Food & Agri Rabobank Nederland zijn zal visie geven op de uitvoering en financiering van de landbouw door de Rabobank. Wat is er nog nodig? En wat is er mogelijk om de omslag te maken naar een toekomstbestendige landbouw waarin bijv. natuurinclusieve landbouw een rol kan spelen. De boerinnen Heleen Lansink en Suzanne Ruesink delen in een twee gesprek hun ervaringen rondom stappen die zij hebben gezet rondom natuurinclusief ondernemen. Ze leggen uit wat ze hebben gedaan en waar ze tegenaan lopen. En geven hun visie op het verdienvermogen hiervan.

Workshops met praktische kennis en economie

Daarnaast kan iedereen deelnemen aan inspirerende workshops, waarin praktijk, kennis en resultaat de boventoon voeren. In elke workshop staat één vraag altijd centraal: Wat levert boeren met de natuur jou als ondernemer op? Wat is jouw bedrijfs(economische) winst, en wat is de winst voor natuur, landschap en maatschappij? Er staan zes thema’s op het programma:

Bodem: Breng de basis tot leven
Verdienmodellen; Meer omzet, minder kosten
Verdienmodellen: Minder kosten, meer burger, meer markt
Landschap & biodiversiteit; Meer dan alleen maar mooi
Water & klimaat: Hoe gaan we om met extremen?
Gewasbescherming: Benut groene kansen!

Kijk op de website voor het complete programma met workshops op onze website: https://www.natuurinclusievelandbouwgelderland.nl/activiteiten/natuurinclusief-boeren-meer-resultaat-minder-druk/ Laat iedereen zich snel aanmelden. Dit kan nog tot 5 november.

Over het platform

Negentwintig partners ondersteunen de doelstellingen van het Platform Natuurinclusieve landbouw Gelderland, dat gefinancierd wordt door de provincie Gelderland. Via tal van projecten willen ze boeren helpen en faciliteren om een beweging richting een meer natuurinclusieve landbouw te maken. Deze eerste Gelderse natuurinclusieve landbouwdag maakt hier onderdeel vanuit. Meer informatie over het platform vind je op onze website.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten. U ontvangt van ons meerdere keren per jaar een nieuwsbrief. Laat hier uw gegevens achter.

Nieuwsbrief aanmelden