Delegatie LNV bezoekt VALA

Op 6 maart was een delegatie van het ministerie van LNV te gast bij VALA. Beleidsmakers en -ondersteuners van LNV brachten een werkbezoek aan de Achterhoek. We hebben uitgebreid stil gestaan bij het Agrarisch Natuur en Landschapsbeheer, het Markemodel en onze activiteiten in het kader van het Experimenteergebied Achterhoek. VALA wilde laten zien hoe de praktijk in elkaar zit en hoe beleid uitpakt in de regio.

7 maart 2024

We hebben de delegatie opgehaald in Doetinchem en ontvangen in het Heidehuus in Halle-Heide. Met een bus zijn we vervolgens rondgereden langs percelen en activiteiten die we uitvoeren in de Achterhoek in het kader van ANLb, ook ging het over waardedaling van grond in het kader van natuur en het Markemodel. Na de lunch bij de Boldiek gingen we naar Dick Looman voor een boerderijbezoek om te laten zien wat een niet doorsneeboer doet aan natuur inclusieve landbouw en hoe dat ingrijpt op de bedrijfsvoering. Mooie gesprekken en wederzijdse interesse maakte het tot een geslaagde dag.

 

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten. U ontvangt van ons meerdere keren per jaar een nieuwsbrief. Laat hier uw gegevens achter.

Nieuwsbrief aanmelden