ANLb: uitbetaling 2022, beheerpakketten en contracten 2023

In dit artikel vindt u informatie over de uitbetaling van 2022, een link naar de beheerpakketten van dit jaar en de contracten van 2023.

3 februari 2023

Uitbetaling ANLb 2022

Al het uitgevoerde periodieke beheer dat voor 1 januari is gemeld bij VALA is inmiddels uitbetaald. De uitbetaling van het jaarlijks beheer kunt u rond 1 maart verwachten.

Beheerpakketten 2023

Per 2023 zijn er een aantal voorwaarden aangepast. Vooral deelnemers met hooiland(randen)beheer en akker(randen)beheer adviseren wij even goed te kijken naar de nieuwe pakketten.

Start ANLb 2023, afsluiten contracten

Op 1 januari 2023 startte de nieuwe periode voor het ANLb. Inmiddels tikken we de 1.000 deelnemers aan!

De eerste contracten zijn inmiddels verstuurd. Wij merken dat door de publicatie (op 1 februari) van de simulatietool voor de Eco-regeling, de landschapslaag en bufferstrokenkaart in Mijn Percelen, veel deelnemers vragen hebben over het beoogde ANLb-beheer. Ga hier vooral over in gesprek met uw coördinator. Zij bespreken graag eventuele aanpassingen voordat het contract verzonden gaat worden!

Als u zeker bent dat het (eerder) afgesproken beheer NIET zal wijzigen, dan vragen wij u dit ook te melden bij uw coördinator. Dan kunnen zij het contract opmaken en toesturen.

Net als vorig jaar krijgt u het contract digitaal toegestuurd in twee delen: één mail met daarin een link naar een ondertekenverzoek voor uw contract én één voor de beheerbijlage. Deze mails zien er op het eerste oog hetzelfde uit, maar bevatten dus een ander document dat u moet ondertekenen.

Wanneer u een contract of beheerbijlage na een week nog niet heeft ondertekend, ontvangt u een herinnering. Een maand na de eerste mail verloopt het ondertekenverzoek; het linkje in de e-mail werkt dan niet meer. Uw coördinator neemt in dat geval contact met u op en verstuurt de documenten opnieuw.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten. U ontvangt van ons meerdere keren per jaar een nieuwsbrief. Laat hier uw gegevens achter.

Nieuwsbrief aanmelden