Activiteiten

Laden Evenementen

Cursus ontwikkelen en beheer kruidenrijk grasland

26 juni 2024 | 13:00 - 16:30

VALA-activiteit

In deze cursus leert u hoe maaien, bemesten en beweiden invloed hebben op de kruidenrijkdom en hoe u kunt bepalen welke maatregelen relevant zijn voor uw eigen graslandpercelen. In veel situaties kunnen aanpassingen in het beheer zorgen voor bloemrijke percelen, die daardoor veel aantrekkelijker zijn voor insecten en vogels. De cursus zal bestaan uit een informatieve presentatie met aansluitend een praktijkdeel buiten. Rob Geerts (vegetatiedeskundige bij Wageningen University & Research) verzorgt de cursus.

Bij alle cursusdagen komt zowel extensief kruidenrijk grasland (ANLb) als productief kruidenrijk grasland aan bod. De eigenaren van de percelen vertellen hoe zij kruidenrijk grasland inpassen in hun bedrijfsvoering.

Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers per cursus (het minimum is 8 aanmeldingen).

Bij meer aanmeldingen dan plaatsen, krijgen deelnemers ANLb met graslandbeheer voorrang. Alle data betreffen dezelfde cursus, het heeft daarom geen meerwaarde om u aan te melden voor meerdere bijeenkomsten.

Kosten

Deelname is gratis.

Deelname is gratis mits u daadwerkelijk aanwezig bent bij de activiteit of uiterlijk 3 werkdagen voor aanvang annuleert door een mail te sturen naar info@de-vala.nl 

Als dat niet het geval is, kan VALA alsnog de deelnamekosten van € 50,- bij u in rekening brengen.

Activiteit

Datum:
26 juni 2024
Tijd:
13:00 - 16:30 uur

Locatie

Winterswijk – Meddo

« Alle activiteiten

Aanmelden | Beschikbare plekken 7 / 20
Tribe Loading Animation Image