Werkbezoek gedeputeerde aan agrarische collectieven

Maandag 13 november ontvingen de drie Gelderse collectieven gedeputeerde Harold Zoet (Natuur, landbouw en Stikstof) in Oosterwolde voor een werkbezoek. Wij waren welkom op melkveebedrijf Broekerhove in polder Oosterwolde aan het Drontermeer. De gedeputeerde toonde een grote belangstelling in de wisselwerking tussen het Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer (ANLb) en de reguliere bedrijfsvoering en werkzaamheden op het melkveebedrijf.

16 november 2023

Na een korte rondleiding over het bedrijf gaven alle drie de Gelderse collectieven een korte toelichting over de accenten die gezet worden binnen het ANLb, de lopende projecten en een doorkijk naar de toekomst. Hierbij zijn het verbeteren van het leefgebied van soorten (inzet op kwaliteit in beheer en typen beheer bij elkaar), de bredere inzet (meer boeren mee laten doen) en de relatie met gebiedsprocessen en landbouwtransitie besproken. De gedeputeerde had een goed beeld van de inzet en mogelijkheden van het ANLb, en ziet kansen om het ANLb in de toekomst breder in te zetten.

De weersomstandigheden waren helaas niet zo best. Gedeputeerde Zoet komt graag een keer in het voorjaar, bij beter weer, alsnog het ANLb in het veld bekijken.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten. U ontvangt van ons meerdere keren per jaar een nieuwsbrief. Laat hier uw gegevens achter.

Nieuwsbrief aanmelden