Gebiedscoördinator Susan Zweers stelt zichzelf voor

Susan Zweers (51) gaat voor VALA voor 37 uur in de week aan de slag als gebiedscoördinator in de gemeenten Doesburg, Doetinchem, Montferland en Oude IJsselstreek. Hiervoor werkte ze veertien jaar bij Waterschap Rijn en IJssel.

22 augustus 2023

Susan was daar de laatste zes jaar werkzaam als dijkinspecteur, Daarnaast heeft ze als specialist maaionderhoud en landschapselementen gewerkt bij het waterschap. Als waterbeheerder werkte ze in het stroomgebied Oude IJssel, Boven Slinge en Grote Beek. Verder was ze boswachter bij Staatsbosbeheer en werkte ze als groen- en landschapsbeheerder bij de gemeente Doesburg. Ze volgde haar opleiding aan Hogeschool Van Hall Larenstein.

Bekend met het gebied

Haar loopbaan heeft inhoudelijk zeker overlap met haar nieuwe baan bij VALA. ‘Ik ken het gebied op mijn duimpje door mijn werk in de buitendienst, bovendien ben ik geboren in Wehl en ben in het buitengebied opgegroeid. Ik woon nu aan de rand van Doetinchem op de Vijverberg, dicht bij de Zumpe en Koekendaal (rivierduingebieden). Ik ben een fanatiek sporter, hardlopen en fietsen, zowel op de racefiets als op de mountainbike. Zo fiets ik regelmatig in de Montferlandse bossen. Ook was ik betrokken bij de organisatie van triatlon Stroombroek en de Kramprun. Verder woon ik mijn hele leven in dit gebied en zowat mijn hele vrienden- en kennissenkring zit hier.’

Voorthelpen en verbindingen leggen

Susan kent het gebied en de mensen. ‘Als gebiedscoördinator voor de ANLb-regeling ga ik in gesprek met boeren en particulieren. Ik wil de deelnemers graag vooruithelpen en verbindingen leggen. De uitdaging zit voor mij aan de landbouwkant, hoe kunnen we werken aan een natuurinclusievere landbouw. Dat doe ik vanuit een klein team samen met deelnemende boeren en particulieren die daar een passie voor hebben. Daar vervul ik graag een ondersteunende en adviserende rol in en verleen een helpende hand. Twee vriendinnen tipten me voor deze vacature: Echt iets voor jou. We gaan het zien; ik heb er in elk geval heel veel zin in.’

Bekijk hier de samenstelling van het team van regiocoördinatoren van VALA.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten. U ontvangt van ons meerdere keren per jaar een nieuwsbrief. Laat hier uw gegevens achter.

Nieuwsbrief aanmelden