Agrarisch Natuurlijk – Meer groen loont!

Bezig met Biodiversiteit? Meer groen loont! Als melkveehouder begrijpt u als geen ander dat natuur- en landschapsbeheer belangrijk is voor het behoud van biodiversiteit. Maar stel nu dat uw inzet ook daadwerkelijk uniform meetbaar en beloond zou worden? Dat is precies wat het landelijke project ‘Agrarisch Natuurlijk’ uitgevoerd door BoerenNatuur en ZuivelNL wil bereiken. Er worden gemotiveerde melkveehouders gezocht die de komende twee jaar willen meedoen!

13 juni 2024

Doel van het project

Doel van dit project is om de basis te leggen voor het belonen van natuur- en landschapsbeheer. Een goed verdienmodel voor dit beheer is essentieel om het (maatschappelijk) gewenste behoud en verbetering van de biodiversiteit en landschap te realiseren.

Inzet melkveehouder inzichtelijk en meetbaar maken

Voorwaarde om beloningen voor natuur- en landschapsbeheer te verkrijgen, is dat de inzet die u als melkveehouder levert inzichtelijk en meetbaar is. Ook moeten deze gegevens geborgd zijn. En dat is precies wat dit project wil bereiken.

In dit project kunt u Beheerpakketten Biodiversiteit Melkveehouderij (BBM) afsluiten en krijgt u eenmalig €700 als vergoeding voor uw tijdsinspanning. Binnen dit project is geen directe (geld)beloning voor het uit te voeren beheer, maar u helpt wél mee met om belonen mogelijk te maken. Zo kunnen in de toekomst potentiële beloners als banken, overheden, marktpartijen of verpachters instappen. En daar hebben we u voor nodig!

Deelnemen?

Op de website van ZuivelNL leest u wat deelname voor u inhoudt. U kunt zich tot en met 24 juni 2024 inschrijven. Dit is een gesubsidieerd project met een beperkt aantal plekken. Bij overschrijding van het maximum aantal deelnemers moeten BoerenNatuur en ZuivelNL helaas een selectie maken. Op de website leest u de selectiecriteria. Uiteraard is het streven iedereen die zich inschrijft ook te laten meedoen. Uiterlijk 15 juli 2024 krijgt u bericht van ZuivelNL of u kunt deelnemen.

Als u kunt deelnemen neemt VALA na de zomer contact met u op voor een afspraak op uw bedrijf. Samen met de gebiedscoördinator van VALA bekijkt u welk natuur- en landschapsbeheer passend is bij uw bedrijf en het landschap. U kiest vervolgens welke BBM-pakketten u wilt afsluiten. De registratie (intekening) gaat via SCAN-ICT, het systeem van BoerenNatuur. U sluit een overeenkomst af met het collectief voor het uit te voeren beheer.

Geïnteresseerd? Schrijf u hier in.

 

 

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten. U ontvangt van ons meerdere keren per jaar een nieuwsbrief. Laat hier uw gegevens achter.

Nieuwsbrief aanmelden